/ БГНЕС
Директорът на дирекция "Контрол" в централното управление на Националната агенция по приходите Васил Панов напуска системата на приходната агенция по свое желание, считано от днес, 26.06.2020 г.  

Това съобщиха от пресцентъра на НАП.

"Ръководството на НАП благодари на г-н Панов за усилията и резултатите, постигнати за над 25 години работен опит в системата на приходната администрация", се казва в прессъобщението. До провеждането на конкурс длъжността ще бъде изпълнявана от Раймонда Овчарова, началник отдел към дирекция "Контрол".   

Васил Панов бе и дългогодишен член на Държавната комисия по хазарта. Той беше назначен е от квотата на министъра на финансите. Панов напусна комисията през февруари тази година, когато всички членове бяха подменени заради скандала със занижените хазартни такси, ощетили бюджета с близо 700 млн. лв.

Панов е сочен за "острието" на избягалия в Дубай и притежател на 18 обвинения Васил Божков в Държавната комисия по хазарта (ДКХ). Панов е помагал за изхвърлянето на компанията Betfair от българския пазар, както и за лишаването на други чуждестранни компании, кандидатствали за лиценз за легална работа на родния пазар.

Шефът на дирекция "Контрол" в НАП Васил Панов е оставил без реакция по-ниските такси, които са плащали хазартните фирми на Васил Божков.

За последните 5 години комисията е правила над 3000 проверки, а НАП - над 800 ревизии на хазартните оператори, но не са открили нарушения в плащането на таксите. Преди време пък червеният Румен Гечев попита защо толкова време след скандала въпросният чиновник още не е уволнен.

По темата за "делата" на обвиняемия Васил Божков продължава да не мълчи в профила си и бившият му съдружник, подал сигнал срещу него, Цветомир Найденов. Собственикът на Ефбет попита риторично дали, ако други приближени до укрилия се в Дубай хазартен бос "пропеят", няма да му прераснат 18-те обвинения към момента в присъди.