Собственик на срутилата се сграда е фирма „Хрисома”
Собственик на срутилата се сграда е фирма „Хрисома” / netinfo

Собственик на срутилата се сграда на улица „Алабин” от 2004 година е само един и това е фирма „Хрисома”, това каза в предаването „Денят” на Дарик радио кметът на район „Средец” Мария Станева и допълни:

„Ние в общината имаме сведения за сгради, които са опасни, изоставени. Не толкова опасни, колкото изоставени и сме правили издирване на собствениците, предписание за превеждане на сградите в безопасен вид. Имам предвид частта от бившия „Музей на революционното движение” на булевард „Цар Освободител” до новия център Суравия”.

„След тези предписания не се случва нищо, няма реакция особено за тази част на „Музея на революционното движение”, която е облепена с рекламни материали и загрозява най-централната част на София. Собствениците се намират в чужбина, нямат представител или поне на нас не ни е известно, не успяхме да го намерим. Единственото което може да предприеме общината е със собствени средства по някакъв начин да се разруши тази сграда, след което да се търси възстановяване на средствата от собствениците”.