SMS кампания събира средства за Мануела Горсова
SMS кампания събира средства за Мануела Горсова / netinfo
Като част от кампанията на Дарик радио, Нова телевизия и вестник „Стандарт” за събирането на средства за Мануела Горсова, която е в кома след предизвиканата от Максим Стависки катастрофа край Ропотамо на 5 август миналата година, започна инициатива чрез подаване на SMS-и.

Желаещите да помогнат могат да изпращат SMS на кратък номер 1572 за мобилните оператори „Мобилтел” и „Глобул” и да дарят 1,20 лв. (с ДДС).

Освен на телефон 1572 средства за лечението на 18-годишната Мануела Горсова могат да се превеждат и на следните сметки:

Сметка Мануела Красимирова Горсова

Пиреос Банк, клон Витоша

BG 71PIRB80504601716534 – BGN

BG 12PIRB80504601716529 – EU

На 30 януари Бургаският окръжен съд осъди на две години и половина условно световния шампион Максим Стависки. Съдът присъди и пет години изпитателен срок за шампиона и му отне правото да управлява автомобил за четири години.

Магистратите отхвърлиха исканията на гражданските ищци по делото и присъдиха суми значително по-малко от внесените в исковете. Родителите на загиналия Петър Петров ще получат по 90 хиляди лева кръвнина плюс лихвите и по 4 815 лева обезщетение за имуществени вреди. Максим Стависки ще трябва да плати и 80 хиляди лева обезщетение за неимуществени вреди на Мануела Горсова. В началото на заседанието бащата на пострадалото момиче внесе от нейно име иск за 2 милиона лева, който бе отхвърлен от магистратите.

През тази седмица Бургаската прокуратура протестира присъдата на световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки. Искането е за ефективна присъда от две и половина години.