Сменен е директорът на НСС
Сменен е директорът на НСС / netinfo

Директорът на Национална служба „Сигурност” Иван Чобанов е бил сменен от поста от сегашния си заместник – комисар Иван Драшков, съобщиха за Дарик от МВР. Според информация на Дарик Чобанов ще бъде назначен за посланик на България в Зимбабве.

Комисар Драшков е роден през 1956 г. в Ловеч. Завършил е право в Софийския университет "Св. Климент Охридски", преминал е курс за оперативни работници във МВР и курс за повишаване на квалификацията на ръководни служители във ВИПОНД-МВР. Владее немски и английски език.

В системата на МВР работи от февруари 1986 г. Последователно е заемал длъжностите "инспектор" и "старши инспектор" в НСС. През 1992 г. е освободен от служба в МВР по собствено желание. Отново е назначен на работа в МВР през 1993 г. като "старши инспектор" и до 1997 г. е заемал последователно длъжностите "главен инспектор" и "главен експерт".

От 1997 до 1999 г. е бил началник сектор и началник направление в НСС. За заместник-директор на НСС е назначен от 1999 г. С указ на президента е удостоен със звание "генерал-майор" от МВР. От 26 септември 2006 г. му е присъдена категория "Б" - комисар, и е преназначен на длъжността заместник-директор на НСС.

За проявен висок професионализъм в цялостната си дейност комисар Драшков е награждаван многократно, включително с всички степени на най-високата професионална награда "Почетен знак на МВР".