От началото на годината в района са регистрирани пет нарушения, свързани с дрифтове
Опасен дрифт ли е причината за тежкия сблъсък с петима ранени в Горна Оряховица в неделя вечер? Двама от тях са в тежко състояние с опасност за живота. След катастрофата на място ще бъдат сложени  повдигнати пешеходни пътеки.

Двама от пострадалите вече са без опасност за живота. Те все още са в реанимация и предстои да им бъдат извършени интервенции. Участъкът е изключително натоварен. Има въведено ограничение за движение с не повече от 50 км/ч.

 Тежка катастрофа с три коли в Горна Оряховица, има ранени (ВИДЕО)

„Образувано е досъдебно производство, чрез което ще се установят причините и механизмът на реализираното пътно произшествие. Ще бъдат назначени автотехнически експертизи, които ще дадат повече яснота”, каза в „Здравей, България” Галин Георгиев от Пътна полиция.

Той обясни, че в КАТ се води постоянна статистика за нарушения, свързани с дрифтове. „От началото на годината до този момент са съставени 5 акта за подобни нарушения. И продължаваме да работим с нарушителите.

Знаем местата, където се извършват такива дрифтове. Отреагираме на сигналите на гражданите”, каза още Георгиев. Заместник-кметът на Горна Оряховица обясни, че Общината ще изгради шест повдигнати пътни пътеки.

Те ще са факт до края на годината. Две от тях ще бъдат изградени от АПИ, със съдействието на Общината.
nova.bg