Безсънна, но спокойна и кратка беше нощта в „Арена Армеец”. Обикновено в изборния ден ситуацията в залата е напрегната. Сега обаче работата на всички секционни комисии приключи навреме. Над 1200 секции предадоха своите документи и резултатите от гласуването, посочва NOVA.

ЦИК при над 95% обработени протоколи: ГЕРБ-СДС с малка преднина пред „Има такъв народ“

Вместо с огромни чували с бюлетини, този път членовете на секции пристигнаха в „Арена Армеец” с пликове с флашки от машинното гласуване. Отчитането на вота по този начин, очаквано не доведе до опашки. Между 5 и 10 минути - толкова бяха необходими на комисиите, за да преминат през преброителните пунктове.

А предаването на протоколите този път беше пред очите на всички.  За първи път представителите на медиите, кандидати на партиите и наблюдателите бяха допуснати вътре в залата, за да проследят от първо лице отчитането на гласовете от вота на столичани.

Първи коментари на политическите лидери

Емоциите в залата ескалираха за кратко. И то не заради проблеми с броенето, а заради футболните страсти. Тъй като докато предаваха протоколите, членовете на комисиите можеха да гледат и финала на Европейското първенство.