Синята коалиция иска две нови парламентарни комисии
Синята коалиция иска две нови парламентарни комисии / Sofia Photo Agency

През новата работна седмица депутатите от Синята коалиция ще внесат две решения за създаване на парламентарни комисии. Това заяви на пресконференция в Стара Загора депутатът Иван Иванов.

Идеята, която си поставя Синята коалиция, е да се създадат две нови парламентарни комисии - една за анализ и оценка на нарушенията на изборното законодателство от евроизборите и изборите за Народно събрание, и друга, с цел преглед на сделките и назначенията на кабинета "Станишев" през последните шест месеца от управлението му.

"Целта е всяка една от комисиите да бъде създадена на паритетен принцип", уточни Иван Иванов и допълни: „Искам да отбележа, че идеята за създаването на двете комисии принадлежи на парламентарната група на Синята коалиция. Ние подготвихме и проектите за решение".  

Иванов допълни, че Синята коалиция подкрепя решението за разформироване на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Депутатът и заместник-председател на ДСБ се обяви и за преструкториране и промяна в Национална агенция „Пътна инфраструктура".