Председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР призна, че е имало превишаване на правомощията
При всички случаи превишаване на правомощия от полицаите имаше и то е очевидно от разпространените кадри зад колоните на Министерския съвет. Това каза председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов.

Според него наказанията на превишилите правомощията си полицаи са над средните. „Някои от тях са една или две степени преди уволнението”, каза още Попов.

Ново заседание на комисията за полицейско насилие, очакват се ключови изслушвания

Според него фокусът пада върху конкретния проблем, а не върху това от какво той е резултат. „Той е следствие от състоянието на МВР, което изобщо не е добро. Почти всеки министър започваше реформа и въпреки това министерството не беше реформирано. Това е големият проблем, всичко останало е резултат и следствия”, смята председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Той окачестви системата на МВР като черна кутия - виждаш какво има входа и изхода, но никой не знае какво става вътре в нея, за публиката и гражданското общество остава неясно.

Попов похвали министър Бойко Рашков, че е започнал изказването си в парламента за полицейското насилие - да не се прехвърля това, което са извършили няколко служители върху всички. Самият той също апелира за това.
 
NOVA