Волен Сидеров
Волен Сидеров / БГНЕС, архив
Симеонов обиди избирателите на Атака и не се извини, напомни Сидеров
96554
Симеонов обиди избирателите на Атака и не се извини, напомни Сидеров
Интервю на Александра Гинева с лидера на Атака и съпредседател на ОП Волен Сидеров
  • Симеонов обиди избирателите на Атака и не се извини, напомни Сидеров
  • Интервю на Александра Гинева с лидера на Атака и съпредседател на ОП Волен Сидеров
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров напомни на коалиционния си партньор Валери Симеонов, че е нарекъл избирателите на Атака „лумпени“ и не се е извинил.

Няколко дни след парламентарните избори през 2013 година Валери Симеонов нарече избирателите на Сидеров и "Атака" „лумпени, прости и тъпи хора, малоумници". Малко след това Сидеров да заведе дело срещу Симеонов заради обидите.

Днес, когато те са коалиционни партньори, в ефира на Дарик Сидеров напомни на Симеонов, че именно тези избиратели са го направили вицепремиер.

Валери Симеонов отказва да се извини за думите си за руския патриарх

"В момента, в който нападаш главата на една православна църква, ти нападаш православието. Ако господин Симеонов не е наясно с принципите на православието, да ме пита. Аз от няколко месеца насам обяснявам и казвам следното: направихме те вицепремиер, направихме те политик, питай, ако нещо не ти е ясно. Аз съм човек, който знам какво значи канон, православие, богословие. Аз съм дипломиран богослов", каза Сидеров по повод казаното от Симеонов за руския патриарх Кирил.

Няма риск от разпадане на коалиция "Обединени патриоти"

В уточнение на думите "направихме те вицепремиер" Сидеров каза, че има предвид избирателите на Обединените патриоти, включително тези на "Атака", които "той ги беше обидил, беше ги нарекъл "лумпени".

"Към мен лично обидите не ме интересуват. Господин Симеонов беше обидил избирателите на "Атака" и ги беше нарекъл "лумпени". Това помните ли го? Вие как смятате има ли право един лидер на партия да нарича избирателите на друга партия "лумпени"? Досега не ви ли е идвало на ума - на Вас, на Вашите редактори, да питате господин Симеонов "Вие няма ли да се извините на избирателите на "Атака", които също гласуваха за "Обединените патриоти" и с техните гласове станахте вицепремиер", каза Сидеров.

Валери Симеонов нарече руския патриарх „второразрядно ченге и хитрец“

На въпрос защо той се съгласил да бъде в коалиция с човек, който нарича избирателите на "Атака" "лумпени", Сидеров отново каза: "Не, аз ви питам първо, досега не се ли сетихте да го питате как така можеш да обидиш избирателите на "Атака", да ги наричаш лумпени и да не се извиниш".