/ БГНЕС, архив
Няма риск от разпадане на коалиция "Обединени патриоти"
96541
Няма риск от разпадане на коалиция "Обединени патриоти"
  • Няма риск от разпадане на коалиция "Обединени патриоти"
Няма риск от разпадане на коалиция "Обединени патриоти". Това коментира в кулоарите на парламента лидерът на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов.
 
Колегата му и лидер на "Атака" Волен Сидеров пък отново силно разкритикува вицепремира и лидер на НФСБ Валери Симеонов за грубите думи към руския патриарх Кирил. До този момент Симеонов не е се е извинил на главата на руската православна църква, както поиска Сидеров.
 
Валери Симеонов нарече руския патриарх „второразрядно ченге и хитрец“

"Дали ще се извини или не това е негово лично решение. Аз не смятам, че с подобни думи и епитети трябва да определяш главата на една православна църква, била тя и Руската, без значение какви политически убеждения имаш", заяви Каракачанов.
 
Симеонов отказва да се извини за думите си за руския патриарх

На въпрос може ли коалицията без Валери Симеонов, той отговори: "Не смятам, че такъв въпрос седи на дневен ред. Смятам, че времето лекува всичко и в един нормален човешки диалог без излишни емоции, които се натрупаха покрай този случай, нещата ще бъдат решени".
 
Има ли основание патриарх Кирил да си тръгне огорчен от България? 

БГНЕС, архив


В кулоарите на парламента председателят на ПГ на "Обединени патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров също коментира темата. Относно отказа на Валери Симеонов да се извини, Сидеров каза: "Негов грях си остава". "Става дума за принципи за защита на православието. Ще видим, ще разговаряме, може пък да промени мнението си", добави той.