Силна буря парализира Варна
Силна буря парализира Варна / DarikNews. bg
Силна буря парализира Варна
31537
Силна буря парализира Варна
  • Силна буря парализира Варна

Невиждана от години буря връхлетя Варна. Летището в града спря работа, затвори и пристанището. До момента няма постъпили сигнали за пострадали хора, заяви за Дарик д-р Мая Рашева, шеф на Центъра за спешна медицинска помощ във Варна. Екипи на „Гражданска защита" работят по десетки сигнали за наводнени къщи и мазета. Бурята вече е отслабнала и обстановката в града се нормализира.  

За около час и половина градът беше парализиран. Много булеварди останаха под вода, десетки автомобили и коли на градския транспорт закъсаха по улиците. Телефонните връзки и електроподаването на много места бяха прекъснати. От „Гражданска защита" съобщиха, че непрекъснато постъпват сигнали за паднали дървета и стълбове, прекъснати трафопостове, наводнени магазини, офиси и приземни етажи.

В служба „Пожарна безопасност и спасяване" са получени над 50 сигнала, съобщи за Дарик шефът на пожарната комисар Тихомир Тотев. Шест екипа от службата и два на „Гражданска защита" работят по отстраняване на последиците. Един от екипите е извел майка с близнаци от приземен етаж. Наводнени са сградата на митницата, голям супермаркет и много частни имоти, обясни комисар Тотев. Той допълни, че има доста паднали дървета и клони, които са смачкали най-малко 4-5 коли.

От регионалния център на Националния институт по метеорология и хидрология във Варна съобщиха, че над града са се излели 35 литра дъжд на квадратен метър. Поривите на вятъра са достигали 20 метра в секунда.

Преди бурята температурите във Варна са били 30 градуса, а след нея са паднали с около 13 градуса. До полунощ в града не се очакват повече интензивни валежи, но утре отново предупреждават за обилни валежи, придружени с гръмотевици и силен вятър. 

Други новини от Варна