/ iStock/Getty Images
Сигнал за полицейско насилие в София. 30-годишният Николай Илков твърди, че е пребит и унизен от униформени преди няколко дни, информира bTV.

От СДВР проверяват случая.

Николай Илков е спрян от полицейски патрул. Дал си документите за проверка, но отказал да слезе от колата. „Не давам основание да бъда изкаран от колата си за обиск. Не съм осъждан, не съм влизал в пререкания с органите на реда през целия си живот“, разказва Николай Илков.

Лукс на ръба на закона (ВИДЕО)


В крайна сметка полицаите проверили дрехите и портфейла му. Когато обаче поискали да го обискират, Илков отказал. „Казва, че ще извършат цялостен обиск. Искат да видят какво имам в гащите, в чорапите и в обувките“, допълни Николай Илков.

Следва боричкане в колата и на тротоара, а след това удари, твърди потърпевшият. „Усещам няколко човека как ме обездвижват напълно и започват да ме ритат в областта на тялото. Усещам как един човек скача върху гърдите ми и започва с юмруци да ме удря в лицето“, става ясно от думите на Николай.

Погнаха Данчо Катаджията и брат му

Илков твърди, че е обискиран по унизителен начин. „Свалят ми панталона, свалят ми долното бельо... буквално на улицата, до знака с автобуса. Това беше най-голямото унижение, което съм изживял в живота си“, допълва Николай.

Версията на униформените обаче е друга – че е осуетил полицейска проверка и се опитал да бяга.

Илков ще си потърси правата в съда.
bTV