Сидеров ще води листата на „Атака за евроизборите
Сидеров ще води листата на „Атака за евроизборите / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
Сидеров ще води листата на „Атака" за евроизборите
71712
Сидеров ще води листата на „Атака" за евроизборите
  • Сидеров ще води листата на „Атака" за евроизборите

Волен Сидеров ще води листата на "Атака" за евроизборите. Това каза самият той в интервю за предаването „Седмицата" на Дарик радио.

Започва да се изчерпва кредитът на доверие към Орешарски, каза още той. С липсата си от пленарната зала вчера и кворумът, който осигури днес за кратко, Атака дава знак на кабинета, че е време да се захване с народополезни неща, защото в противен случай неговият живот най-вероятно ще е до есента, смята Сидеров.

„Дали ще има предсрочни избори, може да зависи до голяма степен от нас. От доста време говоря, че правителството и мнозинството, което го подкрепя - БСП и ДПС, трябва да си правят много ясни изводи, да приемат неща, които са народополезни. Вместо да подменят дневния ред, както правят сега, с по-незначителни теми. Уви, виждам, че чуваемостта на правителството в тази посока не е много голяма.

Лидерът на „Атака" каза още, че не вижда в Орешарски, както е било и при Борисов, смелост да пристъпи към по-решителни мерки.

„Започва да се изчерпа този кредит на доверие към правителството. Вярно, имаше един период, в който се работеше в ненормална обстановка, в платени протести. Сега обстановката е по-спокойна и тя веднага трябва да бъде подплатена с конкретни решителни мерки. Не виждам такава решителност. Позицията на кабинета спрямо санкциите срещу Русия беше много неправилна. Орешарски на практика застана зад санкциите".

На въпрос какъв срок дава на правителството, Волен Сидеров отговори: „Може би евроизборите ще покажат разположение на силите, може би ще се види, че този кабинет вероятно наесен ще трябва да се сменя".