/ ThinkStock/Getty Images
Намерен е собственикът на една от изгубените суми пари, които стояха на съхранение в столичното Пето районно управление. На 5 април тази година в хранителен магазин на бул. "Мадрид" камерите улавят две жени, които при плащане на касата изпускат плик с пари. При падането си пликът се пъха под касата и е намерен вечерта от касиерката, която го предава в полицията.

Търси се: Полицията пази намерени пари, на кого са?
 
След излъчените вчера репортажи по медиите, днес сутринта една от жените се е явила в Пето районно и е получила парите си, каза началникът на Пето районно управление – Николай Василев.
 
"Жената установила вкъщи късно вечерта. Магазинът не работел вече. Тя предположила, че е изгубила парите си в магазина. На другата сутрин имала неотложни ангажименти, които й попречили да отиде до там, за да провери дали случайно там няма изгубени пари. След като не могла да отиде до магазина, тя заминала командировка в чужбина. Върнала се вчера вечерта. Нейни познати са я разпознали от репортажите и започнали да й звънят. Такова стечение на обстоятелствата няма никъде. Все пак тя не е имала мисълта, че ако някой ги намери, ще ги върне. Важното е,че за Великден жената е с определена сума повече", обясни Василев.

Трима ученици от Стара Загора върнаха портмоне с над 4500 евро
 
Появил се е човек и за другата изгубена сума – открита през януари на тротоара пред Словашкото посолство. Все още обаче полицията изяснява дали въпросният човек е собственикът, каза началникът на Пето районно.
 
"Имаме някакви насоки към един човек, който се обади. Но имаме още работа и доказване, че това именно е човекът, който е изгубил въпросната сума пари", казаха още от полицията.