Трима ученици от Стара Загора върнаха портмоне с над 4500 евро
Трима ученици от Стара Загора върнаха портмоне с над 4500 евро / Мартин Йовчев

Трима младежи от Стара Загора върнаха намерено портмоне с над 4500 евро в него. Виктор Стойчев, Мартин Йовчев, Явор Стойчев са ученици в ГПЧЕ „Ромен Ролан" и наесен ще бъдат XI клас.

Още самото начало на летния им лагер в Слънчев бряг е белязано с изпитание за техния дух и морал. Тримата приятели намерили портфейла в тоалетната на хотела. Когато го отворили, открили голяма сума пари. „Имаше над 4500 евро. Проверихме дали има някакъв документ за самоличност, за да разберем на кого е и открихме две карти с много странни имена", спомня си Мартин.

Без да мислят много тийнейджърите решават да върнат изгубеното портмоне. Когато отиват да го оставят на рецепцията, става ясно, че парите са на израелски турист, който точно напускал хотела. Картите в портфейла се оказали от казино. „Нямаше кой знае какви благодарности от страна на човека, на когото върнахме портфейла. Въпреки това не съжаляваме, че взехме това решение. След като разбраха за постъпката ни, нашите близки и приятели се гордеят с нас. Подкрепят ни", обясняват момчетата.

И тримата имат амбиции да продължат образованието си и да се развиват. В свободното си време тренират футбол, баскетбол и ходят на фитнес.