Шофьорът, убил 3-годишно дете, остава в ареста
Шофьорът, убил 3-годишно дете, остава в ареста / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Шофьорът, блъснал и убил 3-годишно дете, остава в ареста.

Окръжен съд - Сливен наложи на 25-годишния Янко Чакалов мярка за неотклонение „задържане под стража".

Мярката, поискана от прокуратурата, се налага заради причиняване на смърт по непредпазливост, управление на МПС без свидетелство за правоуправление, за което младият мъж вече е осъждан и е в изпитателен срок, както и заради опит да се укрие и възможността да извърши ново престъпление.

За тези обвинения законът предвижда от 3 до 15 години лишаване от свобода.
„Съжалявам за извършеното деяние", бяха единствените думи на Янко Чакалов, който поиска да бъде пуснат под домашен арест.

В тридневен срок мярката може да се обжалва пред Апелативния съд в Бургас. Служебно назначеният му адвокат заяви, че след разговор с близките на задържания ще стане ясно дали ще се обжалва.

В неделя вечерта, около 19.30 часа в кв. „Речица" в Сливен, при управление на лек автомобил „Фиат" в нетрезво състояние, 25-годишният мъж блъсна пресичащо пътното платно 3-годишно дете, което загина на място. След инцидента шофьорът избяга от местопроизшествието, но скоро след това бе задържан от полицията. В хода на разследването е установено, че водачът на автомобила не притежава право да управлява моторно превозно средство и е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта си 0,64 промила.