Имаме издадени актове за около 235 млн., които са в начална съдебна фаза, заяви Димитър Ганев
"Ню геймс" и „Националната лотария” пари на властимащи не са давали”. Това заяви в ексклузивно интервю за „Здравей, България”, изпълнителният директор на „Националната лотария” Димитър Ганев.

Той категорично заяви, че не е знаел за среща между премиера Бойко Борисов и обвиняемия бизнесмен Васил Божков. „Не мисля, че такава среща е щяла да бъде полезна за нас", обясни Ганев.

Борисов защити пиарката си от Божков: На човек с 18 обвинения ли да отговарям?

„Имаме издадени актове за около 235 млн., които са в начална съдебна фаза. Смятам, че не сме направили нищо нередно и ще го докажем пред магистратите. Винаги съм бил убеден, че работим стриктно по закона”, заяви шефът на "Национална лотария".

Той заяви, че не е чувал и за среща на укриващия се в Дубай хазартен бос и ръководството на bTV в централата на ГЕРБ.

„През годините, в които аз съм работил с Божков, най-близките му партньори винаги са били семейство Найденови. Моите срещи в „Нове Холдинг” са били абсолютно служебни и с предварителна уговорка. Няма как съдружници да не спорят, но Божков е бил предвидим партньор и аз не съм имал проблеми с него в бизнес отношенията”, обясни изпълнителният директор. И подчерта, че от няколко месеца насам не разговаря с обвиняемия бизнесмен.

Шефът на „Национална лотария“ отрече твърденията на Божков за плащане на подкупи


„Подписвал съм всичко абсолютно спокойно. Още от февруари компаниите ни са подложени на щателна ревизия от НАП и проверките продължават”, каза още Ганев.

Той заяви, че не смята, че Божков е „търгувал с влияние по отношение на бюджетите на „Националната лотария”, що се отнася до договорът ѝ с NOVA.
 
NOVA