Севделина Арнаудова прави страхотни неща, заяви премиерът
Премиерът Бойко Борисов застана твърдо зад своя директор на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова, която преди ден бе мишена на компроматната атака на обвиняемия Васил Божков.

"Севделина прави страхотни неща. Не искам да влизам в играта. На човек с 18 обвинения ли да отговарям?", отсече Бойко Борисов по време на инспекцията на Третия лъч на Метрополитена. Попитан защо Божков се заяжда с пиара му, премиерът разкри: "Защото я харесва най-вероятно. Тя може да разказва много по тая тема".

Пиарката на премиера потвърди: Божков доведе шефа на бТВ Флориан Скала при Борисов

"Червената бюлетина на Божков се вижда в сайта на Интерпол", категоричен беше Борисов по адрес на укрилия се в Дубай хазартен бос. "Нека да оставим на хората, които се занимават с това - прокурори, съдии, следователи, полицаи - да завършат целия този процес и тогава да дойдете да ме питате", категоричен беше министър-председателят.

"Това им е играта на тези хора. Никога не съм изпращал никого за нищо, нито съм ходил аз. Кой е той да се съревновава с нас?!", вметна министър-председателят.

Kак си представяте, че мога да изрекетирам един от най-богатите и известни хора от прехода в моя кабинет”, запита Горанов чакащите го журналисти и продължи: „Аз ако имах притеснения, нямаше да говоря с вас. Какви доказателства. Едни торби огромни с пари, давани пред свидетели. Как си ги представяте тези неща?”.

Цветомир Найденов разкри депутата със заслуги за монопола на Божков

Финансовият министър беше категоричен: „Ние не сме го карали да прави нищо, всичко, което е направил или не е направил, е негово деяние. То, за което го упреква прокуратурата е обвинение на прокуратурата”.

По думите му единственото нещо, което е гласувано във втория мандат на кабинета „Борисов”, е добавянето на лотариите в обхвата на облагането, тъй като не са били включени преди поправката на Георги Кадиев.

Борисов уточни, че не е разговарял за екстрадицията на подсъдимия и укриващ се в Сърбия Цветан Василев със сръбския президент Александър Вучич, който тези дни беше у нас. "Има процесуално следствени действия, тези хора са клиенти на правосъдието, а не наши", напомни премиерът по отношение и на Василев, и на Божков.

"След месец и половина-два софиянци ще бъдат доволни", върна се той на темата на инспекцията, а именно - новата отсечка на Метрополитена от "Красно село" до "Хаджи Димитър". Гледам направеното - фантастични неща сме направили, никога не са правени. Не са могли", заяви премиерът.