Побой над сина на известен самоковски бизнесмен. Нападнатият Христо Гуцалски е с потрошени крак и ръка. Опериран е и е настанен за лечение в „Пирогов”, съобщи NOVA.

Нападението се е случило посред бял ден в Самоков и е било заснето от камери за видеонаблюдение. Нападателят твърди, че до всичко това се е стигнало след тежък тормоз и домашно насилие върху сестра му, упражнявани от Гуцалски. Младата жена е общински съветник в Самоков и двамата с нападнатия мъж живеели на семейни начала, но отношенията им били на приливи и отливи.

Бащата на Христо Гуцалски - Петър разказа, че случаят е от 15 април. Синът му спрял на улица в града и чакал негов бизнес партньор. „Приближава се лицето Людмил Джелепов, отваря вратата откъм тротоара и по данни на сина ми започва да го заплашва с убийство”, заяви Петър Гуцалски. След това синът му излязъл от автомобила и започнал боят. Разказа, че в един момент синът му е изгубил и съзнание.

По-късно нападателят е задържан за 24 часа в полицията.

Петър Гуцалски отхвърли обвиненията, че синът му е упражнявал домашно насилие върху жената, с която живее на семейни начала.

„Цветелина Джелепова от септември до момента е посетила многократно Гърция с него и децата, многократно е посещавала Солун, Кавала, Велинград, Сандански. Февруари си сложи силиконови гърди, синът ми е един от спонсорите”, разказа Гуцалски.

Не знае дали синът му е вадил оръжие и е искал да стреля. Знае, обаче, че една вечер Христо е ходил пред къща в града, за да заснеме среща на Цветелина с друг мъж, за който не знае в какви отношения са.

Според нападателя Людмил Джелепов повече от месец със семейството му живеят в страх.

„Този страх е провокиран от проследявания, системен тормоз над сестра ми. Тя е жертва на домашно насилие, пребива я няколко пъти. Повече от месец обикаля в черни дрехи и пистолет на кръста около къщата, в която тя живее с двете й деца, насажда се систематичен страх”, каза Людмил Джелепов. „На 7 април той проследи колата, в която тя се движеше с неин познат, пресече пътя им, спря ги, слезе, зареди пистолет и произведе два изстрела”, заяви Людмил Джелепов. 

„Счупванията станаха, след като скочи срещу мен, но падна”, каза още Джелепов за боя.
nova.bg