Сбиването в „Ботунец станало след празненство за излизане от затвора
Сбиването в „Ботунец станало след празненство за излизане от затвора / netinfo

„Криминално проявени лица са празнували освобождаването от затвора на един от тях, вдигали са шум след 22.00 часа. След като им е била направена забележка от други хора, те се нахвърлили върху. До момента осем души са разпитани след свадата в „Ботунец".

Това каза на извънреден брифинг рано тази сутрин в квартала началникът на Пето РУ комисар Николай Василев.

Напрежение в столичния квартал "Ботунец" заради битов скандал (ВИДЕО)

„Има обаждане по телефона за нарушаване на нощната тишина. Направили сме забележка. Предполагам, от доста голямото количество изпит алкохол празнуващите са нападнали хората, които са направили забележката. Оттам нататък се развива конфликтът", разясни ситуацията полицейският шеф. Той уточни, че до момента няма задържани.

„Има насоки за лицата, които са участвали в този инцидент", заяви той.

13-годишно момиче е с охлузвания. Родителите му са разпитани и днес ще си извадят свидетелство. Друг от пострадалите е с извадено рамо, като е бил откаран до „Пирогов".

„В „Ботунец" има хора от всички етноси и от години те съжителстват добре", заяви кметът на района „Кремиковци" Ивайло Пенев.

Снощи над 300 жители на квартала излязоха на протест.

„Хората казаха: „Ние от години живеем тук, разбираме се чудесно и едни такива неща са в състояние да разбият нашето съвместно съжителство, против сме да се случва и искаме виновните да си понесат справедливото наказание", заяви кметът Пенев.

Според старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР, в квартала има напрежение, но на място има достатъчно полицейски сили.

„Обстановката е под контрол. Ще има засилено полицейско присъствие в квартала, докато не сме сигурни, че обстановката е абсолютно спокойна и не задържим укриваните лица", подчерта той.

Източник: БГНЕС