Самозван лечител от Пловдив мами инвалиди
Самозван лечител от Пловдив мами инвалиди / netinfo

Лекар от Пловдив е даден на прокурор заради измамени от него пациенти с тежки увреждания, съобщи зам. директорът на РЦЗ д-р Стефан Елков.

Сигналът е подаден в Министерство на здравеопазването от софиянец, който прочел статия за самозвания лечител в национален ежедневник. На среща между двамата, представилият се като д-р Георги Иванов, обещал да излекува мъжа с електромагнитен апарат, за което поискал сумата от 1200 лева.

Лечителят обещал на мъжа, който е обездвижен след катастрофа, да продължи лечението му с лазерна терапия. Проверка на РЦЗ е установила, че на посочения адрес в Пловдив живеят роднини на Иванов, които не са го виждали от месеци.

По думите им и други измамени от него са идвали да си искат парите. В Регионалния център по здравеопазване в Пловдив няма регистриран лекар с това име и не е издавано разрешително за лечение с алтернативна медицина.

Измамените граждани явно са били подведени от статията в ежедневника, уточни д-р Елков. Няколко анонимни сигнала са подадени на горещите телефонни линии за корупция, които разкри наскоро Районният център по здравеопазване в Пловдив. Преобладават информациите за издаване на документи с невярно съдържание и предписване на помощни средства на лица без нужда.

Изпратени са писма до директорите на ортопедични отделения и комисии, да обърнат внимание на работещите за преустановяване на подобни практики, каза още д-р Елков.

Други новини от Пловдив