Директорът на „Пътна полиция” към СДВР комисар Тенчо Тенев
Директорът на „Пътна полиция” към СДВР комисар Тенчо Тенев / БГНЕС
В мотоклубовете в София дисциплината е желязна, в тях членуват само стабилни хора, посочи шефът на столичната Пътна полиция, обявявайки жертвите и причините за катастрофите през последните две години
С мощен спортен автомобил „Пътна полиция” ще бори гонките
96700
С мощен спортен автомобил „Пътна полиция” ще бори гонките
  • С мощен спортен автомобил „Пътна полиция” ще бори гонките
Мощен спортен автомобил на „Пътна полиция” ще се бори с участниците в незаконни гонки. Колата е получена от Министерство на финансите. Въпреки че обикновено гонките не могат да бъдат предвидени, пътните полицаи ще предотвратяват гонките с мощния автомобил.
 
Новата патрулка на „Пътна полиция” ще отговаря и за сигурността на важни гости в столицата. Очаква се с мощния автомобил органите на реда да се справят с участниците в незаконните и непредвидени гонки. Днес директорът на „Пътна полиция” към СДВР комисар Тенчо Тенев заяви, че се отчита спад на инцидентите с мотористи в София. Той допълни, че повечето катастрофи са предизвикани от безразсъдни млади хора.

Пътна полиция
Дарик архив

Екшън и гонка в София с крадена кола (ВИДЕО)
 
"Хубавото е, че от началото на годината - и 2016 и 2017 г. - до месец юни нямаме убити, само ранени мотоциклетисти. Най-проблемните месеци в двете години са юни, юли и август. Не можем да обвиняваме като цяло мотоциклетистите. Много голяма част от пътно-транспортните произшествия са благодарение на нехайството и на неразумността на водачите на леки автомобили, които след като се престрояват на дадено кръстовище, не поглеждат в страничните си огледала и не виждат, че отстрани - от ляво или от дясно до тях е спрял или се движи мотоциклетист. Извършват маневри завой на ляво или на дясно и стават причина за ПТП", посочи комисар Тенев.

Пътна полиция
БГНЕС, архив

Полицейска гонка край тополовградско село
 
Директорът на „Пътна полиция” към СДВР обясни, че през 2017 година в София е имало 109 тежки пътно-транспортни произшествия, в които са загинали петима мотоциклетисти, а 111 са били ранени: "Ние сме изключително благодарни на мотоклубовете в София, тъй като при тях дисциплината е желязна, членуват само стабилни хора и хора, които умеят да управляват мотоциклети. Всички останали, основната част от тежките ПТП-та са с безразсъдни млади хора, които се опитват да се докажат на околния свят, че могат да управляват мотоциклет, но се оказва, че не е така".
 
И докато мощният автомобил на „Пътна полиция” ще преследва участниците в незаконни и непредвидени гонки, комисар Тенев призова хората да карат внимателно по пътищата в страната.