/ iStock/Getty Images
По-топло ще бъде времето в оставащите дни от месец април, отколкото тези, които изпратихме досега. Това е прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Валежите в повечето райони ще са около и под нормата.

iStock/Getty Images

Днес слаби превалявания ще има само на изолирани места, главно в източната половина от страната и в планините. Ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността, на повече места преди обяд. Вятърът ще остане от северозапад, привечер в Източна България отново ще се ориентира от североизток.
 
Хладната пролет продължава (ВИДЕО)

Сутрешните температури ще са предимно между 1 и 6 градуса и на отделни места, главно в Североизточна България и по високите полета, ще се образува слана. Дневните температури слабо ще се повишат.

iStock/Getty Images

В четвъртък и петък отново ще има превалявания, на повече места и по-съществени през втория ден. Вятърът ще бъде от североизток, в Източна България ще е умерен и температурите ще се понижат.

Слънчеви сутрини и превалявания следобед през новата седмица

В събота ще бъде хладно, все още ще има превалявания, с тенденция от север да отслабват и спират, а в неделя и облачността от запад да се разкъса и намалее. Минималните температури ще се понижат и, главно в западната половина от страната, има повишена вероятност за слани.

iStock/Getty Images

В началото на следващата седмица вятърът ще се обърне от югоизток. Ще има разкъсана облачност, предимно значителна в понеделник преди обяд над източната половина от страната, без валежи. Сутринта ще е хладно с минимални температури между 0 и 5 градуса, дневните ще се повишат и максималните ще са между 15 и 20 градуса.
 
От минус 3 до 29 градуса ни чакат през април

През следващите дни, от 23 до около 27 април, температурите ще продължат да се повишават и в по-голямата част от страната вече ще са около и над климатичните норми; по-ниски ще се задържат по Черноморието. В началото на периода на места, главно в западната половина от страната, ще превали слаб дъжд.

iStock/Getty Images

Най-малка е вероятността за валежи около 25 април. Впоследствие отново ще се създадат условия за превалявания, температурите слабо ще се понижат, но ще се задържат около и малко над обичайните.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg