/ iStock/Getty Images
Слънце, облаци и дъжд ще се редуват и в следващите дни
Хладната пролет продължава
101323
Хладната пролет продължава
  • Хладната пролет продължава
Хладната пролет продължава и в следващите дни - ще се редуват слънце, облаци и дъжд. Това показват средносрочните модели за времето, разгледани в "Дарик кафе" тази сутрин.

iStock/Getty Images

От минус 3 до 29 градуса ни чакат през април

През тази седмица най-лошо времето се очертава да бъде в четвъртък. Тогава от североизток ще нахлуе по-хладен и влажен въздух и на много места в страната, особено в следобедните часове, ще има превалявания, по-съществени на север и североизток. Ще се пренася и по-хладен въздух, което ще е причина и температурите да са около 10-15 градуса.

iStock/Getty Images

В останалите дни от седмицата валежи са възможни, но на по-малко места. По-сериозно подобрение се очаква в неделя и понеделник. Тогава и температурите ще се повишат, ще има повече слънце и времето ще е приятно.
 

В началото на следващата седмица над Централното Средиземноморие ще се образува център на ниско налягане и западните части на Балканите ще бъдат под негово влияние. Заради това над страната, особено на запад и в планинските райони, в следобедните часове ще има условия за превалявания.

Слънчеви сутрини и превалявания следобед през новата седмица

Дневните температури обаче ще се повишат и ще достигнат 17-22 градуса.