Рут Колева твърди, че е била нападната, ще заведе дело
Рут Колева твърди, че е била нападната, ще заведе дело / кадър, архив: Нова телевизия
Рут Колева твърди, че е била нападната, ще заведе дело
89380
Рут Колева твърди, че е била нападната, ще заведе дело
Рут Колева твърди, че е била нападната, ще заведе дело
  • Рут Колева твърди, че е била нападната, ще заведе дело
  • Рут Колева твърди, че е била нападната, ще заведе дело

Певицата Рут Колева стана жертва на физическо насилие в центъра на София. Случката се е разиграла вчера на наказателен паркинг, докато изпълнителката чакала да плати глоба. Певицата направила забележка на чужденец. Стигнало се до разпра между нея и съпругата на чужденеца - българка. Певицата била нападната от жената, защото искала да я снима, разказа пред Дарик самата Рут Колева. Оказало се, че жената, за която Колева казва, че я атакувала, е служителка на външно министерство. Деница Михайлова работи в дирекция „Консултантски отношения" във ведомството.

Кавгата се разразила на наказателен паркинг в Подуяне. Рут Колева чакала да плати глоба, тъй като са й вдигнали автомобила. Според певицата Деница Михайлова отказвала да плати санкция за неправилно паркиране. Последваният коментар на съпруга на Михайлова е причината за свадата между двете. "Нейният мъж започна да говори на английски как България е корумпирана държава, как българите са измекяри и някакви такива неща. След няколко минути леене на помия срещу България аз не се сдържах и му направих забележка. Казах "Извинете може ли да не генерализирате?". Не е добре публично пред хора да говориш така, при положение че си гост в тази държава", разказа Колева.

По думите на изпълнителката в този момент съпругът на държавната служителка, който е от омански произход, й отговаря, че няма да разговаря с нея, защото е жена. След тази размяна на реплики Деница Михайлова нападнала словесно певицата. "Каза, че съм наркоманка, че съм облечена за пет лева от втора употреба, че часовникът й струва 30 000 лева. И не след дълго си извадих телефона и исках да я снимам. Извадих телефона за снимка, когато тя слезе от автомобила си тичешком и ме нападна с юмруци, шутове, скуба ме, изтръгна ми телефона от ръцете", каза певицата.

По-рано в петък Рут Колева публикува в личния си профил и клип, който е уловил момента, когато телефонът й е взет. Чуват се и думите на Михайлова, отправени към изпълнителката.

За появилите се обвинения на държавната служителка в медиите, че Рут е нападнала съпруга й с расистки реплики, певицата отговори, че не е нападала мъжа и допълни, че има записи от охранителната камера.

Рут Колева е категорична, че ще заведе дело срещу Деница Михайлова и допълни, че очаква отговор от Външно министерство за случилото се.