/ БГНЕС, архив
"Няма да коментирам реакции. Аз не обиждам, а констатирам", заяви пред журналисти президентът Румен Радев, попитан дали е очаквал такава остра реакция от Народното събрание на констатацията му, че парламентарната демокрация е атрофирала.

Радев: Парламентарната република атрофира

"Удовлетворен съм, че депутатите се вслушват в моите думи. Те са важни за нас, всички сме ги избрали и очакваме от тях много повече. Гледаме с надежда на тяхната работа, очакваме смислен дебат с ясни аргументи и по-малко лични нападки. Очакваме решаване на неотложни и важни въпроси за днес и за утре, а не взиране обратно в миналото", коментира президентът.

ГАЛЕРИЯ: Първата година на Румен Радев като президент

"Като президент отчитам и анализирам това, което се случва в държавата. Това, което засяга всички български граждани. Това е мой дълг", каза президентът Радев в отговор на въпрос защо най-голямата партия "е приела позицията му като заяждане" и едва ли не, че не е направил отчет за своята дейност, а прави анализ на тяхната, което не му била работа.

Радев: Не е моментът да ратифицираме Истанбулската конвенция

Президентът Радев коментира темата тази вечер преди церемонията в Софийския университет за награждаването на фирми, допринесли за развитието на българо-германските икономически отношения през 2017 година.
БТА