/ БГНЕС
Продължава задочният спор между премиер и президент по изнесените записи от разговора между Румен Радев и шефа на ВВС.

И  Радев използва медиите, за да отговори на Бойко Борисов, който преди няколко дни заяви, че няма нищо общо с разследването на ДАНС и спецпрокуратурата, както и с използването на СРС-та, за което се иска разрешение от съда.

Борисов: Когато партията на Радев ме подслушваше в тоалетната, не обвиних никого (СНИМКИ/ВИДЕО)

Радев обаче показа, че не вярва на премиера. "Що се отнася до г-н Борисов, той се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги - ако може да скрие и този скандал в зайчарника, в който вече не остана място от скандали", заяви президентът. Той е категоричен, че премиерът използва службите за свои политически цели.

"Указва на прокуратурата кого да размаже, дори полицията е впрегната да респектира несъгласните българи", възмути се Радев. И призова гражданите да отстояват правата си, "за да не допускаме България да се управлява с копойски методи". Президентът се оплака, че "в безсилието си г-н Борисов атакува и моето семейство". "За съжаление, въпреки 20-годишния престой във властта, методите на министър-председателя издават битието му от началото на Прехода", атакува президентът.

Президентът за СРС-тата: Зададох ясни и конкретни въпроси, чакам някакъв отговор

По думите му, "ако някой трябва да се страхува от оставането на власт, това е самият г-н Борисов".

Иван Гешев: Политиците да не си правят вятър на устата с прокуратурата

"Скандалите, кризите, разкритията за гранд корупция, растящото недоволство, ежедневно разголват управленското му безсилие и зависимости. Но драмата на г-н Борисов е, че осъзнава факта, че този път номерът с пречистване чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине. Защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението му. Затова напълно разбирам и неговата растяща нервност", завърши държавният глава.

Днес държавният глава Румен Радев бе на посещение в централата на един от водещите производители на промишлена електроника у нас.