Румен Петков: Атанас Атанасов е лъжец
Румен Петков: Атанас Атанасов е лъжец / cнимкa: Sofia Photo Agency

“Атанас Атанасов лъже, няма премествана разработка от служба в служба както той твърди”, коментира в Плевен бившият вътрешен министър Румен Петков казуса с разработката “Лиани”. „Може да е изготвена информация, във всички случаи съм разпореждал по такива разработки да се концентрират усилията на министерство като цяло, но е груба лъжа да се твърди, че е премествана или е спирана разработка”, каза още той.

Петков уточни още, че „сигурно има някои елементи на истинност в това, което казва и те трябва да бъдат погледнати през призмата на това представляват ли класифицирана информация или не”.

„По част от разработката по преценка на компетентните органи нещата стигнаха до съд и има произнесена присъда”, каза още Румен Петков. Той допълни, че това е една от успешните реализации, по които е работено през този период от време. “Да се лъже и грубо спекулира по този циничен начин води до увреждане на авторитета на отделни ръководители на Министерството на вътрешните работи в различни периоди, в това число и моя авторитет и демотивира служителите, които са постигнали успехи по тази разработка”, каза Петков. Според него истината е, че в България има много по-голяма среда на чуваемост за лъжата и клеветата, отколкото за истината.

Новини от Плевен