Роми се клаха в столицата при масов бой
Роми се клаха в столицата при масов бой / снимка: pro.bg

Разправия между роми прерасна в клане в столицата, съобщи PRO.BG. 27-годишен мъж е в тежко състояние след удар с брадва в главата, а 42-годишен е с почти ампутиран крак след нападение със сабя. Ранени са още двама души.

Скандалът започнал след обилна почерпка с алкохол. Двайсетина роми, които живеят в изоставен строеж край Студентски град, пили със свои гости. След внезапно възникнал спор гостите си тръгнали, но по-късно се върнали с пет коли, въоръжени с брадви, саби, ножове и бухалки.

В разразилата се битка най-тежко пострадал 27-годишният Радослав Софийски, който същата вечер бил на гости в жилището. Той бил ударен с брадва по главата. Откаран е в Окръжна болница в критично състояние с тежка черепно-мозъчна травма. С дълбоки рани е и Васил Райков, на 42 години. В касапницата нападателите му нанесли удар със сабя по глезена.

В строежа живеят между 20 и 30 роми от няколко семейства от Тетевен и село Брестница. В злополучната вечер били нападнати от техни съграждани роми, които наскоро дошли в София. Живеели в Малашевци, но вършеели в Студентски град. „Те идват да крадат, ние им казваме да си отиват. Крадат, бягат и после нас хващат", разказва пред телевизионния екип участник в боя.