/ БГНЕС
Мерките, които прокурорската колегия ще вземе, в близко бъдеще ще решат въпроса с недоокомплектованите бройки в населените места.Това съобщи в Разград главният прокурор Сотир Цацаров.
 
"Тези мерки ще доведат до окрупняване на прокуратурите, създаване на териториални отделения по места и осъществяване на много по-голяма мобилност на прокурорите, без да е необходимо те да бъдат командировани или специално назначавани на тези места, в които има недостиг на прокурори", поясни той. Главният прокурор уточни, че не става въпрос за закриване на прокуратури, а за концепция, която е далеч по-различна от сегашната.
 
Наближава моментът, в който спецправосъдието ще блокира, прогнозира Иван Гешев

Недостигът на кадри в област Разград не се отразява толкова на работата, колкото в други региони, където проблемите са по-големи. Най-тежко в областта е положението в Кубратската районна прокуратура, където работи само един прокурор.
 
На въпрос за проверките в болниците Цацаров коментира, че те изследват дали има един и същ предмет на дейност на здравните заведения, в които има частни структури. Към 30 март се очаква окончателен доклад на Министерството на здравеопазването, като ще бъдат обхванати и други здравни заведения.
 
Зад вратите на Специализирания съд: Делата - в кашони, съдиите не достигат

Проверки се водят и относно имейли, в които се алармира за тежко състояние на банкови институции, в които са влоговете на получателите им. Целта е дестабилизация на съответната банка, обясни главният прокурор.
БТА