/ БГНЕС
Над 50% от осъдените от спецсъда през 2017 г. са получили присъди при сключване на споразумение с прокуратурата. Общо осъдените са били 270 души. Това съобщи шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев.

Според него не е притеснителен фактът, че половината от осъдените са сключили споразумение с прокуратурата, тъй като това означава, че са се признали за виновни пред съда.
Гешев изтъкна колко много дела е приключила спецпрокуратурата през изминалата година. Той допълни, че откакто спецсъда се занимава с антикорупционни разследвания по високите етажи на властта, има все повече осъдени депутати, кметове и министри.

Зад вратите на Специализирания съд: Делата - в кашони, съдиите не достигат

Гешев не пропусна и да се оплаче от лошите битови условия на спецпрокуратурата и спецсъда. Ако в прокуратурата ситуацията е ужасяваща, в съда е още по-зле, каза ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев. В момента спецпрокуратурата е разделена в две сгради, припомни той и поясни, че това е неудобно.

Ако за година и половина щатовете в спецпрокуратурата са увеличени значително, то в спецсъда няма промяна. Наближава моментът, в който работата ще блокира, прогнозира той. И допълни, че било ежедневие да има разпити пред съдия до 3 през нощта. Това Гешев окачестви като обида към работата на колегите му.