Ремонтират с 25 000 лв. дом за деца в село Петрово
Ремонтират с 25 000 лв. дом за деца в село Петрово / netinfo

25 хиляди лева отпусна община Сандански за подобрения в Дома за деца и младежи с умствена изостаналост и физически увреждания в село Петрово. Мерките се взимат по направени от РИОКОЗ – Благоевград предписания след избухналия в края на август епидемичен взрив от дизентерия в социалното заведение.

Това стана ясно на среща на кмета на Сандански Андон Тотев с директора на хигиенната инспекция д-р Лена Павлова и епидемиолога д-р Славка Паскалева, съобщи за Дарик Андон Тотев.

Средствата за ремонт в Дома са заложени в бюджета на селото. Парите ще бъдат използвани за обновяване на кухненския инвентар в дома и ремонт на санитарните възли. Подобренията в Дома ще бъдат завършени до края на годината.

Епидемичен взрив на дизентерия в социалното заведение в Петрово избухна в края на август. Дизентерия с причинител Шигела флекснери беше установена при пет деца от дома. Тогава инспекцията в областния център издаде три предписания на директора на дома Виолета Янева за въвеждане на строг вътреведомствен контрол, съставен е и акт на лице от персонала за липса на препарат за хигиенна дезинфекция.

Други новини от Благоевград