Ремонтират падналия от вятъра покрив на болница в Пловдив
Ремонтират падналия от вятъра покрив на болница в Пловдив / netinfo

Спешен ремонт на падналия от вятъра покрив на МБАЛ “Св. Пантелеймон” започва утре. Това съобщи директорът Марко Гугушев след среща със заместник-кмета Георги Григоров, който на място огледа пораженията, причинени от ураганния вятър. Отнесени са над 200 кв.м. покривна ламарина над неврологичното отделение и при дъжд има опасност да бъдат наводнени болнични стаи. При огледа е установено, че има нарушения и в металната конструкция, която държи обшивката. Екип на пожарната още снощи е разчистил падналите ламарини, днес е направено и допълнително обезопасяване.

На общинската сесия в четвъртък кметът Славчо Атанасов ще внесе извънредно предложение за отпускане на средства от фонд „Резервен” за ремонта на покрива.

Големи щети са нанесени от ураганния вятър и в Перущица, където е паднал покривния борд и са изпочупени 70 прозореца на ОУ ”Петър Бонев”. Строшени са стъклата и ОДЗ “Тракийче”, на читалище “Просвета” и Професионалната гимназия по лозарство и винарство “Христо Ботев”, където има и паднали керемиди. Все още продължава отстраняването на част от елавариите в перущица, причинени от падането върху мрежата на изкоренени от вятъра 50-годишни дървета. Както вече Дарик съобщи, от вятъра са отнесени и покривите на детска градина, училище и още една общинска сграда в Асеновград.