Регионалните структури на „Национален съюз Единство отказаха да работят с Реформаторския блок
Регионалните структури на „Национален съюз Единство отказаха да работят с Реформаторския блок / снимка: БГНЕС, архив

Членовете и регионалните координатори на сдружение "Национален съюз Единство" отказаха да изпълняват ангажиментите към Реформаторски блок.

Това стана ясно от съобщение на съюза.

По думите на членовете, тези ангажименти били поети от тяхно име от адв. Петър Славов и Мартин Димитров.

„Подписаното от тях споразумение между сдружението и ДСБ, одобрено и от Реформаторски блок, е нелегитимно. Стоим категорично зад решението на ПП Синьо единство да не подпише политическо споразумение с Реформаторския блок. Напълно подкрепяме позициите на партията, в които се изразява възмущение от съпричастността на Реформаторския блок към политиката на подмяна и погазване на елементарни правила на фона на всички претенции на Реформаторския блок да бъде новият политически проект, който ще спазва правила и ще покаже различен морал", се казва още в становището.

В Декларацията активистите на сдружението потвърждават, че никой не е упълномощавал председателя или отделни членове на сдружението на заседание на Общо събрание или на Управителния съвет да подписват каквито и да било документи, свързани с политическо представителство и пряко участие в политическите процеси, описани в споразумението.

„Никой от нас не е уведомяван или консултиран за подписването на това споразумение. Решението не е взето по предвидения от Устава ред. То представлява самоволен акт на няколко човека, който цели единствено политическото им изтъргуване в Реформаторския блок за сметка на членовете на сдружението", се уточнява в декларацията.