Освободеният директор на „Булгаргаз” Николай Павлов е призован на разпит. Бившият директор на "Булгаргаз" Николай Павлов дойде в Софийската градска прокуратурата, за да даде обяснения.

На въпрос защо е извикан, той отговори, че "сега ще разберем".

Николай Павлов беше освободен от поста си в края на януари, заедно с целия борд на директорите. Дни по-късно вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че прокуратурата и МВР са започнали разследване за злоупотреби в енергетиката, което включва проверка на действията на "Булгаргаз" и КЕВР.

Николов: Срещу енергийната ни политика се води подход, граничещ с война

Няколко дни по-късно премиерът Кирил Петков обяви, че ще има обвинения за високите цени на газа. Според него досегашното ръководството носи отговорност за скока на цените от края на миналата година.

За изпълнителен директор на дружеството е избран Людмил Йоцов, на мястото на Николай Павлов. От своя страна Павлов каза, че е потресващо това, което се случва.

„Лъжа е, че Булгаргаз е отказал евтини количества азерски газ, обратното е. Избегнати бяха милиони долари неустойки, които българската държава трябваше да плаща. Успяхме да вкараме възможните количества азерски газ. Ръководили сме се от интересите на държавата и Булгаргаз. Най-ниската цена на газа от страните в ЕС е в България”, каза Павлов.

Според него всичко това се прави с една цел - да се злепостави дружеството.
 
БГНЕС