/ Dariknews.bg, архив
66-годишен мъж е задържан за убийството на възрастна жена в русенското село Голямо Враново. Това съобщиха на брифинг директорът на ОДМВР – Русе старши комисар Теодор Атанасов и окръжният прокурор Георги Георгиев.
 
Тежкото криминално престъпление е разкрито за по-малко от две денонощия. По думите на разследващите престъплението е извършено умишлено и с особена жестокост. Мъжът е в следствения арест за 72 часа. Предстои да бъде изправен пред съда, като прокуратурата ще поиска налагане на постоянна мярка за задържане.

Разследват убийството на възрастна жена в русенско село
 
68-годишната жертва бе открита мъртва в дома си в Голямо Враново от съседи в петък. Тя живеела сама накрая на селото, близо до селското стопанство. Според първоначалните експертизи жената е била удушена на 11 май.
 
Криминалистите посочиха, че в дома на жертвата не са липсвали пари. Сексуални намерения са най-вероятният мотив за бруталното убийство.

Удушиха възрастна жена в Първомайско
 
По случая са назначени експертизи.
 
Задържаният пенсионер живее със семейството си в същото село. Той е бивш строител. Преди 19 години е имал криминална проява - закана за убийство. При задържането му в неделя, мъжът е направил самопризнания.