Измамникът Атанас Аврамов, измъквал спестяванията на възрастни хора. Мъжът, известен като Наско Супата, е за постоянно в ареста, след като е заловен от полицията. 

Един от потърпевшите е 90-годишният Съби Събев. Няколко дни, след като е ограбен дядо Съби, съсед предоставя на полицията запис от охранителните камери на заведение.

МВР: Не давайте пари и ценни вещи на измамници

Атанас Аврамов веднага е задържан от столичните полицаи. Става ясно, че той е обявен за национално издирване още през миналата година, защото е измамил десетки хора като Събев. Някои с хиляди левове, отбелязва NOVA.

Един от тях е 83-годишният Велин Киров. Дал всичките си пари на Наско Супата. След като печели доверието му, измамникът, както при всичките си жертви поискал пари назаем.

Психолози обясняват защо ало-измамниците успяват да омагьосат жертвите си

От друг мъж, чиято самоличност остава скрита, Аврамов отмъква 16 000 лева. След като вече е спечелил доверието, той следва схемата и иска заем и от него. Всички жертви споделят, че измамникът е много обаятелен и успява умело да ги заблуди.

Все по-често отчитат случаи на рецидив при ало-измамите

Оказа се, че Наско Супата е рецидивист. Лежал е осем пъти в затвора за измами. Сега съдът го остави за постоянно в ареста. И докато с жертвите си е обаятелен, пред телевизионната камера не показа чар, а грубо отношение.

Предстои на Атанас Аврамов да му бъдат повдигнати още обвинения за измами над възрастни хора.
nova.bg