Разбиха група за разпространение за наркотици
Разбиха група за разпространение за наркотици / снимкa: Sofia Photo Agency
Разбиха група за разпространение за наркотици
24928
Разбиха група за разпространение за наркотици
  • Разбиха група за разпространение за наркотици

Престъпна група за разпространение на наркотици в кв. "Столипиново" е разбита от служители на полицията в Пловдив и Пазарджик. Акцията е проведена под ръководството на Окръжна прокуратура - Пловдив. Иззети са  наркотични вещества с тегло над един килограм. От тях могат да се приготвят около 8000 дози на стойност 80 000 лева. 

Двама членове на престъпната група е трябвало тази нощ да се снабдят с голямо количество наркотик на паркинга на бензиностанция на автомагистрала "Тракия" близо до Пазарджик. По време на акцията са задържани двама пловдивчани на 26 и 29 години и 31-годишният доставчик от Септември.

При претърсване на автомобила на дилърите е намерена бяла найлонова торбичка и пресовка, облепена с восък и тиксо, съдържащи кафяво прахообразно вещество. Установено е, че материалът е с тегло над килограм, но не е чист наркотик, а мешилка, която при подготовката на дозите за продажба се използва като добавка за увеличаване на количеството. Съдържанието на хероина в него е близо 530 грама.

При претърсването на четири жилища, обитавани от арестуваните мъже и техни роднини в квартал "Столипиново", са иззети още количества хероин, приспособления и материали за мерене и дозиране на дрога, мобилни телефони, СИМ карти, златни накити, 279 стека цигари без бандерол и над 20 000 лева. 

Задържаните при акцията са оставени в ареста за 24 часа. Работата по случая продължава.