Разбиха бандата на Таки
Разбиха бандата на Таки / cнимкa: DarikNews
Разбиха бандата на Таки
19991
Разбиха бандата на Таки
  • Разбиха бандата на Таки

11 души бяха задържани за наркоразпространение при полицейска операция в София и Кюстендил. Министърът на вътрешните работи Михаил Миков съобщи, че са обискирани около 20 адреса в двата града.

Задържаните са близки до сочения за наркобос Христофорос Аманатидис-Таки и са известни като близки до Ицо Исуса. Дарик научи, че част от задържаните са част от агитката на ФК "Левски".

Миков посочи, че сред арестуваните има хора с известни прякори. По думите му, по време на операцията един от задържаните е оказал съпротива на полицаите. В следствие на това той е ранен, но няма опасност за живота му. "10 задържани, претърсени са около 20-ина адреса, иззети са веществени доказателства, оказана е съпротива при задържането, единият от задържаните е контузен, но нищо опасно за живота, има наркотици, везни и други средства, използвани за извършване на престъпленията", посочи Миков.

Задържаните са криминално проявени и повечето от тях са се занимавали с разпространение на наркотици. При обиските на имотите са иззети везни за разделяне на дрога, големи количества наркотици, както и фалшиви долари.

На повечето от арестуваните са повдигнати обвинения и са им взети мерки за задържане под стража за 24 часа.