/ БГНЕС
За 40 години обществото и политическата ситуация коренно се промениха, само не и МВР, смята Рашков
За 30-40 години обществото и политическата ситуация коренно се промениха, само не и МВР. Всички разбирате, че няма логичен отговор на въпроса защо е бездействано толкова години по този въпрос. Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Решението за трансформация на накои районни управления и полицейски участаци не е еднолично решение на министъра на вътрешните работи, подчерта той.

Няколко месеца обсъждахме кое трябва да се промени в структурите на МВР, обясни Рашков. "Не може в регион където няма дори население, ние да поддържаме структура на МВР".

Бойко Рашков: Обществото дава отлична оценка на МВР

"Съкращения на служители няма, не са направени съкращения - направени са минимален брой съкращения. Съкратени са административни длъжности в регионални дирекции, които са 27 на брой. Това са съкращения на длъжността, а не съкращения на човек, който ще остане без работа", посочи Рашков.

Създава се районно управление в Резово, а се променят някои други. Промените се правят заради мигрантския натиск, а в обезлюдени места се преструктурират структурите на МВР, заяви Рашков.

Аз съм доволен от това, което в МВР се свърши за 5-6 месеца. Много искам да се намери и друг министър, който за 5-6 месеца да свърши такъв обем от работа от реформата, пожела министърът на вътрешните работи.

Той отговори и на обвиненията на Бойко Борисов, който заяви, че по домовете на хората е ходила полиция и са им казвали да не гласуват за ГЕРБ. "Смятам, че такива като Борисов нямат морално право въобще да говорят за избори. Защото това уродливо явление - купуване и продаване на гласове, не е създадено от МВР, а е създадено в едни партийни централи, които си създават обръчи от фирми, които да ги финансират и да има средства, които да бъдат разнасяни с чували и куфари и раздаване на предимно бедно българско население, на бедни избиратели, които са готови за 30-40-50-60 лв. да продадат своя глас и по такъв начин да провалят вашата, моята, на нашите деца и внуци съдби. Това е политическият морал, който съдадоха такива като Борисов. Тези политици много добре знаят, че купуването и продаването на гласове е престъпление".