Като служебно правителство имаме за основна задача да осигурим честни и почтени избори, за да не се изкривява политическата реалност. Където има търговия с гласове, там се изкривява волята на народа. Това ни е задача номер едно, с която трябва да се справим. Има данни за купен вот на партии, които се ръководят от известни лица, които бяха с огромни политически амбиции. Това обясни вътрешния министър Бойко Рашков в Пловдив, където има задържани полицаи и ръководителя на 3-то РПУ в Пловдив.

Ще се обсъдят промените в кадровия състав, където е необходимо това ще бъдат ръководителите, където се види, че има и на по-ниски нива - служители. "Няма да търпя служители да се превръщат в престъпници с пагон".

Бойко Рашков каза още, че ежедневно се работи по кадрови въпроси.

Седем полицаи са задържани в Пловдив

"Аз ще взема най-строги мерки като се надявам, че ще се промени стилът на работа на тези служители", каза още той.

Служебният вътрешен министър категорично отхвърли спекулациите, че прави чистка по отношение на органите на реда.

"За чистка и дума не може да става. Тези, които са допуснали нарушения, ще бъдат поканени да напуснат", каза още той.

И шефът на СДВР е сменен

Преди няколко дни главният секретар на МВР бе освободен от длъжност, а от днес и СДВР вече не е с ръководител ст. комисар Георги Хаджиев. Мотивите и за двете е допуснатото насилие над граждани на миналогодишните протести.

По отношение на шефовете на службите за сигурност, излезли в отпуск, Рашков посочи, че те са пратили заместници на срещата, поискана от служебния премиер Стефан Янев. По Според него не е редно ръководителите на важни ведомства в страната да си вземат почивка едновременно.