/ БГНЕС
България има нужда от сигурност и стабилност. Това обяви Рая Назарян, след като упражни правото си на глас. 

По думите й това се резултати, които се постигат само с редовно и успешно правителство, което може да отговори на очакванията на гражданите. 

"Важно е българите да бъдат активни и да гласуват. Надявам се на по-висока избирателна активност, защото това ще повиши лигитмоността на Народното събрание и ще е индикатор на завръщането на политическото доверие като цяло", каза тя. 

На въпрос кой е подходящ коалиционен партньор Назарян отговори, че първо трябва да видят резултатите, но неведнъж са заявявали кой е подходящ коалиционен партньор. Доказвали сме, че можем, работили сме с тях, постигали сме резултати, каза Назарян. Предстоят големи анализи и съставяне на формула, защото този път наистина е важно да се състави редовно правителство, добави председателят на НС.  

Седми опит: Как и за какво гласуваха политиците

В изборите участват 28 политически формации – 19 партии и девет коалиции. В края на септември ЦИК определи чрез жребий номерата на партиите и коалициите в бюлетината. Ще се гласува с хартия и машина, като съгласно ИК вотът е равнозначен.

Право на глас имат всички български граждани, навършили 18 години към изборния ден, с изключение на поставените под запрещение и изтърпяващите наказание лишаване от свобода. По предварителни списъци това са общо 6 640 383 граждани.




Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня