Радосвет Радев връчва наградата Политик на годината на Цветан Цветанов
Радосвет Радев връчва наградата Политик на годината на Цветан Цветанов / cнимка: Sofia Photo Agency
Радосвет Радев връчва наградата Политик на годината на Цветан Цветанов
25461
Радосвет Радев връчва наградата Политик на годината на Цветан Цветанов
  • Радосвет Радев връчва наградата Политик на годината на Цветан Цветанов

Собственикът на Дарик Радосвет Радев ще връчи наградата Политик на годината на вътрешния министър Цветан Цветанов. Цветанов беше избран за политик на 2009 г. от слушателите на Дарик радио и читателите на сайта Dariknews. Това стана в традиционната анкета "Политик и събитие на годината" през декември.

За пръв път през 2009 г. Дарик дава наградата Политик на годината на министър на вътрешните работи. Цветанов спечели наградата с близо 80 000 гласа от общо около 200 000 гласували.

Досега слушателите на Дарик са определяли за Политик на годината президента Георги Първанов, премиера Бойко Борисов, бившите премиери Сергей Станишев и Симеон Сакскобурготски, бившия външен министър Надежда Михаилова, бившия президент Петър Стоянов и лидера на ДСБ Иван Костов.

В номинациите участват и 100-те най влиятелни български национални и регионални медии. Тази година, освен вътрешния министър Цветан Цветанов, номинирани за приза бяха финансовият министър Симеон Дянков, кметът на София Йорданка Фандъкова, бившият български еврокомисар Меглена Кунева и лидерът на РЗС Яне Янев.