Не подготвяме нова партия, това са спекулации, каза пред журналисти в парламента министърът на спорта в оставка Радостин Василев, след като парламентът подкрепи вота на недоверие срещу кабинета със 123 гласа „за“ и 116 „против“. 

Василев посочи, че не е получавал покана да се присъедини към „Продължаваме Промяната“, след напускането му от „Има такъв народ“, както и че не е обмислял такъв вариант. Заедно с Василев от партията на Слави Трифонов си тръгнаха и шестима народни представители, които подкрепиха правителството по време на днешното гласуване в пленарна зала.

Правителството не оцеля при вота на недоверие

„Не съм формирал становище какво мога да правя оттук нататък, нито съм получавал покана. Разговаряме с колегите, оказа се, че имаме голяма подкрепа и може да разсъждаваме върху нещо заедно. Това, което излезе като информация за създаване на партия, е спекулация“, заяви Василев. 

Радостин Василев посочи още, че повече от три месеца не е влизал в контакт с лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, включително и след като публично обяви решението си да напусне партията.
БТА