Основната мисия на ВМА е високопатриотична – грижа за съхраняване и възстановяване на здравето на военнослужещите. Чест прави на поколенията военни медици, че благодарение на тяхната всеотдайност и  професионализъм, Военномедицинска академия винаги е била на нивото на изискванията и поставените задачи са решавани успешно. Това посочва президентът Румен Радев в поздравителен адрес до ръководството и служителите на Военномедицинска академия по случай отбелязването на 130 години от нейното създаване.
 
Държавният глава откроява традициите във ВМА и усилията на служителите в лечебното заведение, благодарение на които днес то е съвременен научно-образователен и диагностично-лечебен комплекс.

По думите на президента, ВМА е един от основните стълбове на родната медицина, в който се прилагат най-високите световни стандарти в медицинското образование и практика.
 
В поздравителния си адрес президентът Румен Радев изразява признателността си към ръководството и всички военни и цивилни служители на ВМА за техните високо чувство на отговорност, посветеност на медицинската професия и стремеж за непрекъснато усъвършенстване. „Уверен съм, че ще продължите и занапред да влагате душа и сърце във Вашата високоблагородна професия в служба на човека“, посочва още държавният глава.