Президентът Радев по време на видеоконферентната връзка за "Три морета"
Президентът Радев по време на видеоконферентната връзка за "Три морета" / Президентство
Консолидацията и укрепването на инвестиционния фонд на инициативата „Три морета“ е от съществено значение за постигането на реални и прагматични резултати и за успешното осъществяване на съвместните проекти от регионалната инициатива за сътрудничество. Това заяви президентът Румен Радев. Той участва във видеоконферентен разговор с хора от ръководството на инвестиционния съветник на фонда „Amber Infrastructure Group“.

Събитието бе организирано от Българска банка за развитие (ББР) и в него се включиха над 90 участника от водещите работодателски организации и бизнеса в страната.
 
За укрепването на фонда на „Три морета“ ще допринесе привличането на инвестиции от международни финансови институции и частни компании, заяви още Румен Радев. Според него това ще спомогне и за  включването с финансова вноска на все още колебаещите се страни по инициативата.
 
В срещата участва и главният икономист на Българската банка за развитие Илия Лингорски. В края на миналата година ББР се присъедини към инвестиционния фонд на инициативата като акционер клас „А“ с парична вноска от 20 млн. евро.

Източник: Президентство