Румен Радев и Красимир Каракачанов
Румен Радев и Красимир Каракачанов / пресцентър, Президенството
Президентът Румен Радев обсъди с министъра на отбраната Красимир Каракачанов, както и представители на военния елит, предприетите мерки за гарантиране здравето на армията, както нейната готовност и потенциал да изпълняват ангажиментите си в условията на извънредно положение в страната заради коронавирусната инфекция. Това съобщиха от пресслужбата на държавния глава.

Радев хвали кабинета, мъмри спекулантите: Грозно е да се печели от здравето (ВИДЕО)
 
В срещата участваха изпълняващият длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, генерал Любчо Тодоров, командващ на Съвместното командване на силите, генерал-майор Михаил Попов, командир на Сухопътните войски, генерал-майор Цанко Стойков, командир на Военновъздушните сили, и бригаден генерал Митко Григоров, директор на дирекция „Логистика“ в Щаба на отбраната.
 

Румен Радев и Красимир Каракачанов
пресцентър, Президенството


Държавният глава получи уверение, че са въведени мерки за своевременно наблюдение на здравословното състояние на личния състав и се работи за снабдяването с предпазни средства на формированията от армията, които продължават да изпълняват своите задачи.

Военните формирования съхраняват своя потенциал за участие в действия в помощ на населението за предотвратяване и преодоляване на последствията от бедствия, аварии и катастрофи, както и за изпълнение на задачи по охрана и отбрана на обекти от критичната инфраструктура.