В четвъртък американската търговска камара в България (АТК) посрещна с „Добре дошъл в България“ новия посланик на САЩ у нас Кенет Мертен, предава БНР.

Новият посланик на САЩ Кенет Мертен пристигна в България

„Американската търговска камара е горда и благодарна за честта, която ни оказвате днес като произнесете своята първа публична реч в България. Мога да Ви уверя, че може да разчитате на нас за постигане на нашите общи приоритети в множество стратегически сектори и области на национална и регионално значение“, обяви Оливие Маркет, президент на АТК. 
 

закуска кенет
Булфото


АТК организира и бизнес-закуска със своите членове за посрещане на Мертен.
 

Кенет Мертен
Булфото


„Едно нещо е сигурно: само заедно можем да надграждаме нашите силни взаимоотношения в тези важни области както за САЩ, така и за България“, допълни президентът на АТК.
 

Кенет Мертен
Булфото



„По време на моя мандат ще се радвам да видя как това жизнено икономическо партньорство продължава да расте. Ние виждаме огромен потенциал за разрастване на нашата свързаност в ключови области като технологии и иновации, селско стопанство, образование и предприемачество, инфраструктура и разбира се – в енергетиката. Други последващи възможности ще създадат с приемането на България в Еврозоната и последващата ѝ интерграция в европейските пазари“, подчерта в речта си Н. Пр. Кенет Мертен. 
БНР