/ Снимка: Лалка Димитрова
Приятелят на фолкпевицата Софи Маринова - Тодор Давидов-Гринго, излиза предсрочно от затвора. Състав на Софийския градски съд реши да го освободи 17 дни по-рано, след като и администрацията е дала становище, че се е поправил зад решетките.

Десет месеца затвор за Гринго - любимия на Софи, връщат го в Бургас

Давидов излежава присъда от 10 месеца лишаване от свобода. Той се призна за виновен за рекет на айтоски бизнесмен и сключи споразумение с прокуратурата, след като бе арестуван през септември м.г.

Гринго на Софи: Направиха ме черна точка в обществото

Тодор Давидов-Гринго бе арестуван, след като Асен Атанасов-Ариф разкри, че бил изнудван от непознати, които му искали 50 000 лв. и заплашвали, че ако не получат парите, ще се саморазправят с него и семейството му, припомня dnes.bg. Тогава Давидов бе задържан заедно със Стефан Сливков. Според прокурорите Гринго е бил съучастник на извършителя Сливков. Той намерил сим карти и телефони и подучил Стефан как да води преговорите за парите.

Гринго моли съда в Айтос за свобода: Оставете ме да си пея

Според Софийския градски съд Давидов може да излезе от затвора предсрочно, тъй като е излежал по-голямата част от наказанието си. Решението на съда не е окончателно.