Проверяват подпис на мъртвец, баща на военен следовател
Проверяват подпис на мъртвец, баща на военен следовател / netinfo

Районен съд – Благоевград разпореди графологическа експертиза на подписа на покойния симитличанин Иван Мицов, който е баща на столичния военен следовател Антон Мицов. Приживе Мицов-старши заведе дело за клевета и обида срещу кмета на Симитли Апостол Апостолов, затова че го нагрубил в сградата на съдебната палата в Благоевград.

Според защитата на Апостолов, адвокат Красимир Дуков, има съмнение, че жалбата по делото не е подписана от Иван Мицов, който почина месеци преди старта на наказателно-частния процес. Сега обвиненията срещу симитлийския кмет Апостолов поддържа военният следовател Антон Мицов, син на мъртвия жалбоподател.

Следователят Мицов скандализира гражданите в Пиринско, след като преди две седмици бе задържан от пътните полицаи в района на Симитли зад волана на автомобила си, след употреба на алкохол в благоевградско заведение. По случая бе разпоредена полицейска проверка от директора на ОДП - Благоевград комисар Константин Титянов, но до този момент органите на реда не дават официална информация по случая.